Фото: Flickr

Росія готує масштабну ІПСО: брехатиме про контрнаступ і втрати ЗСУ

Російські окупаційні війська активізовують свої інформаційно-психологічні операції. У такий спосіб рашисти мають намір деморалізувати українців. Зокрема, пропагандисти будуть розповсюджувати недостовірну інформацію про контрнаступ, його напрямки та втрати українського війська. 

Про це повідомив Telegram-канал Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

"На російських Telegram-каналах та соцмережах планується посилення навали поширень неправдивої інформації про бойові дії ЗС України. Та й власних формувань", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що головна мета ворога — деморалізація українців та введення в оману спільноти (в тому числі власного населення). Відтак, російські пропагандисти поширюватимуть фейки про контрнаступ, його напрямки та втрати українського війська. 

"Навіть якщо контрнаступу і немає. Для цього заготовлені старі відео та фото, які показують підбиту техніку, загиблих та полонених. А також інші фейкові матеріали", — йдеться у повідомленні.

Військові ж нагадали, що перевірену та правдиву інформацію можна отримати тільки в оперативних зведеннях Генерального штабу, структур стратегічних комунікацій та від визначених офіційних спікерів Сил оборони та ЗС України.

Зауважимо, напередодні пропагандистські ЗМІ РФ почали поширювати інформацію про початок "масштабного контрнаступу" ЗСУ на кількох напрямках, який російські військові нібито відбили із завданням українським підрозділам "значних втрат".

Водночас Інститут вивчення війни повідомив у новому зведенні, що українські військові просунулися на Запорізькому напрямку. Однак ця інформація не є підтвердженою. 

Нагадаємо, раніше російські пропагандисти запустили новий вкид, який стосується Зеленського та Залужного. Вороги продукують фейки про їхній конфлікт і поширюють наратив про те, що Залужного нібито готують на роль майбутнього українського президента.

Відомо, що протягом останніх тижнів росіяни запустили три фейкові новини про "загибель" українських командувачів Сил територіальної оборони та Сухопутних військ ЗСУ Олександра Танцюри й Олександра Сирського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр відреагувала на брехню, яку поширює Росія про нібито поранення чи загибель головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 09:42