Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ просунулися на Запорізькому напрямку, — ISW

Збройні сили України просунулися на Запорізькому напрямкуВійська ЗСУ, ймовірно, здійснили локальні наземні атаки та, як повідомляється, досягли обмежених тактичних успіхів у західній частині Донецької та східній Запорізькій областях 4 червня.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Водночас російські військові блогери стверджували, що українські сили нібито наступали в напрямку Приютного (15 км на південний захід від Великої Новосілки) та Макаріївки (в межах 4 км на південний захід від Великої Новосілки) і захопили Новодарівку (14 км на південний захід від Великої Новосілки) та Нескучне (2 км на південний захід від Великої Новосілки). Деякі російські "воєнкори" стверджували, що українські війська "прорвали першу лінію російської оборони та просунулися в цьому районі на від 500 метрів до трьох кілометрів". Водночас ця інформація не є підтвердженою.

Українські війська продовжували обстріли прифронтових і тилових районів півдня України. Російські джерела стверджували, що 3 червня російська ППО перехопила українські ракети, націлені на Бердянськ і Мелітополь. Російські джерела також повідомляли, що 4 червня українські війська завдали додаткових ударів у Запорізькій області: поблизу Мелітополя, на північний схід від Мелітополя в районі Чернігівки та поблизу лінії фронту поблизу Вербового та Пологів.

ситуація на сході України

Фото: ISW

Нагадаємо, авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження ворожого особового складу. Наші захисники знищили шість ворожих розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління, два райони зосередження озброєння та військової техніки, чотири склади боєприпасів, два зенітно-ракетних комплекси та чотири станції радіоелектронної боротьби противника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 08:55