Фото: МЗС України

Контрнаступ завершиться перемогою і вступом в НАТО, — Кулеба

Майбутній контрнаступ ЗСУ закінчиться перемогою і вступом в НАТО. Це наступна велика мета для України.

Про це в інтерв'ю Reuters заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що членство в НАТО є наступною великою метою України після того, як низка союзників погодилася розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Кулеба уточнив, що вступ до Альянсу "імовірно" відбудеться після успішного контрнаступу і перемоги над Росією у війні.

"Членство в НАТО не може зупинити цю війну, але членство в НАТО зупинить подальші війни. Ось чому найкращий спосіб забезпечити безпеку в регіоні — це дійти того моменту, коли Україна стане членом НАТО", — розповів Кулеба.

Нагадаємо, Німеччина виступає проти приєднання України до Північноатлантичного альянсу під час війни з Росією. На порядку денному є прийняття до НАТО Швеції.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Водночас заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов заявив, що Україна прагне стати членом Північноатлантичного Альянсу одразу після перемоги над Росією. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.06.2023 21:41