Фото: Генштаб ЗСУ

Як буде проходити контрнаступ ЗСУ: ймовірні сценарії The Washington Post

Російські загарбники готуються до майбутнього контрнаступу Збройних сил України. Наша держава може розпочати наступальні дії одразу на кількох напрямках.

Про це повідомляє The Washington Post.

За інформацією видання, одна з ключових цілей для ЗСУ — знищення сухопутного мосту між Кримом та Росією. Для реалізації такого плану потрібно "розрізати" російські війська та логістичні шляхи у Запорізькій області.

"Крім того, Україна може зосередиться на півдні і докласти зусиль для звільнення Мелітополя. Також важливим завдання залишається звільнення Запорізької АЕС та Каховської ГЕС", — йдеться у повідомленні.

Ще однією версією джерела є наступ на Кримський півострів. Його звільнення можливе за військово-морських операцій і, можливо, навіть висадки на пляжі.

Також росіяни активно готуються до ймовірних наступальних дій української армії. Про це свідчать численні супутникові знімки, де помітні вириті траншеї та окопи у Криму.

На думку експертів, Україна може почати атаки з Бахмута, де наразі тривають запеклі бої. Також можливі атаки з Куп'янська Харківської області: це дозволить звільнити території Луганської області. Іншим варіантом був би наступ на позиції росіян через Вугледар у бік окупованого Маріуполя.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що союзники очікують на грандіозний успіх Збройних сил України від контрнаступальної операції. Це може призвести до емоційного розчарування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2023 12:26