Фото: Telegram Міноборони України

Чого світ очікує від контрнаступу ЗСУ: Резніков здивував заявою

Союзники очікують на грандіозний успіх Збройних сил України від контрнаступальної операції. Це може призвести до емоційного розчарування.

Таку заяву зробив міністр оборони Олексій Резніков, пише The Washington Post.

"Очікування від нашої контрнаступальної кампанії переоцінені у світі. Більшість людей ... чекають чогось величезного", — заявив Резніков.

Він також додав, що такі очікування можуть призвести до "емоційного розчарування".

За даними джерела, майбутній контрнаступ може ознаменувати собою найбільш важливу фазу війни, оскільки Україна прагне відвоювати значну територію і довести, що вона гідна подальшої підтримки. Наступальні операції зазвичай вимагають суттєвої переваги, однак російські війська добре окопались в укріпленій обороні по всьому фронту, у зв'язку з чим важко оцінити наскільки далеко зможуть просунутись українські воїни.

"Підготовка до наступу, деталі якого залишаються в таємниці, поставила перед українськими посадовцями складне питання: чи вистачить цього для того, щоб справити враження на Україну? Який результат буде достатнім, щоб справити враження на Захід, особливо на Вашингтон?", — додає видання.

Резніков наголосив, що Україна здивувала світ, вистоявши у перші дні війни.

"Ми надихали усюди, тому що вважалося, що ми впадемо протягом 72 годин", — заявив Резніков.

Міністр оборони наголосив, що партнери України тепер мають спільні очікування того, що українські військові знову досягнуть успіху. Резніков відзначив, що союзники заявили про необхідність "наступного прикладу успіху, який вони повинні показати своїм людям".

"Але я не можу вам сказати, яким буде масштаб цього успіху. Десять кілометрів, 30 кілометрів, 100 кілометрів, 200 кілометрів?", — додав Резніков.

Нагадаємо, чеченські підрозділи "Ахмат" можуть замінити 10 травня найманців з ПВК "Вагнера" для штурму Бахмута. Дуже сумнівно, що такі ротації допоможуть окупантам захопити місто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2023 09:23