Фото ілюстративне. Джерело: СБУ

Корегував російські ракети по Краматорську: СБУ повідомила про підозру 29-річному зраднику

Колишньому співробітнику так званої "міліції" "ДНР" повідомили про підозру у збиранні розвідувальних даних про розташування Сил оборони. До того ж 29-річний уродженець Краматорська корегував російські обстріли на Донеччині.

Про це повідомило управління Служби безпеки України в Черкаській області.

"Від початку збройної агресії Росії він вийшов на колишнього колегу — представника керівного складу псевдоправоохоронного органу. Усю подальшу комунікацію з окупантами чоловік здійснював через підконтрольні їм Інтернет-ресурси. Серед основних цілей ворога були місця базування командування та бойових підрозділів ЗСУ", — йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, чоловік збирав інформацію "натемно" від знайомих і рідних під час розмов і листування.

"У розвідувальних звітах він передавав електронні карти з відмітками об’єктів і даними щодо орієнтовної кількості особового складу та військової техніки українських захисників", — зазначили у відомстві.

Чоловікові повідомили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану. Йому загрожує до 12 років за ґратами. Зараз він переховується на території Росії.

Підозра колаборанту

Джерело: СБУ

Нагадаємо, що декілька днів тому працівники Служби безпеки України затримала помічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії у тимчасово окупованому Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2024 20:22