Коронавірус в Альпах: п'ять нових випадків зараження

09 ЛЮТОГО 2020 11:42

П'ять нових випадків зараження коронавірусом у Франції. Всі захворілі - чотири дорослих і одна дитина - піддані Великобританії. За заявою міністра охорони здоров'я Аньєс Бюзен, їх спільний знайомий два тижні тому повернувся з Сінгапуру. Разом з ним вони провели вихідні у французьких Альпах.

«Хворі і ті, хто перебував у тісному контакті з цим британцем - всього 11 чоловік - проживали в одному шале. У ніч на суботу їх доставили в лікарні Ліона, Сент-Етьєна і Гренобля. Стан їхнього здоров'я в даний момент не вселяє побоювань», - зазначає міністр.

Французькі та британські власті проводять спільну операцію з пошуку тих, хто ще міг заразитися після спілкування з відпочиваючими в комуні Контаміна-Монжуа в департаменті Верхня Савойя. Підключився і Сінгапур: в готелі, де зупинявся підхопивши коронавірус європеєць, проходила професійна зустріч, в якій брали участь громадяни 94 країн.

Зараз в зоні карантину в Каррі-ле-Руе на Лазурному березі знаходяться 260 евакуйованих з Ухані французів, повідомляє Euro News.

Світ, 09.02.2020 11:42