Кожна п'ята дитина в світі не має змоги навчатися

03 БЕРЕЗНЯ 2018 10:21

Приблизно 263 мільйонів дітей, підлітків і молодих людей не відвідують школу. Це означає, що кожна п'ята дитина в світі не має змоги навчатися. Цей показник майже не змінився за останні п'ять років. Незважаючи на вжиті заходи, міжнародне співтовариство практично тупцює на місці. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

«Ці нові дані наочно демонструють масштаби проблеми, яку необхідно вирішити з тим, щоб забезпечити загальний доступ до освіти», - заявила Генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азула.

«Нам необхідні більш всеосяжні і цілеспрямовані підходи, а також більше ресурсів для надання допомоги дітям і молоді, позбавленим права на освіту. Нам слід приділяти особливу увагу дівчаткам і підвищувати якість освіти для всіх», - додала глава ЮНЕСКО.

Згідно з даними доповіді, в початковій школі кількість дітей, не охоплених шкільною освітою, практично не змінилося за останнє десятиліття. У цій категорії школу не відвідують 9 відсотків або 63 млн. хлопчиків і дівчаток від 6 до 11 років. Можливості вчитися в середній школі позбавлені понад 60 мільйонів дітей 12-14 років і 139 мільйона підлітків 15 -17 років. 

У країнах Африки на південь від Сахари кожна третя дитина, підліток і молода людина не відвідує школу. Причому поза системою освіти в регіоні більше дівчаток, ніж хлопчиків.

У багатьох країнах можливості вчитися позбавлені шість відсотків дітей старшого шкільного віку, а в бідних - 55 відсотків. Автори нової доповіді закликали все міжнародне співтовариство боротися з такою нерівністю і несправедливістю в світі.

Світ, 03.03.2018 10:21