Фото: online.ua

Крадуть меблі та побутову техніку: рашисти обчищають домівки українців на окупованих територіях

Російські загарбники продовжують активно мародерити на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема з домівок українців рашисти виносять побутову техніку та меблі. 

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За даними Генштабу, окупанти пересуваються по населених пунктах великими групами по 10-15 осіб та обкрадають пусті оселі.

"Російські окупаційні війська не припиняють мародерства на тимчасово зайнятих територіях. Так, в населених пунктах Горностаївка, Каїри, Братолюбівка та Нижні Сірогози Херсонської області, окупанти, пересуваючись групами по 10-15 осіб, обшукують пусті помешкання місцевих жителів та виносять всю побутову техніку і меблі", — йдеться у повідомленні.

Також у Генштабі повідомили, що протягом доби противник завдав 22 авіаційних удари та здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза російських авіаційних та ракетних ударів залишається високою на всій території України.

До того ж за даними ЗСУ, противник не відмовляється від своїх намірів захопити Донецьку область в межах адміністративних кордонів. Основні зусилля зосереджує на веденні наступу на Бахмутському напрямку. Також веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку та намагається покращити тактичне положення на Лиманському напрямку.

Нагадаємо, ЗСУ продовжують ліквідовувати окупантів України. Станом на ранок 18 січня українські бійці знищили понад 117 тисяч рашистів.

Також у Запорізькій області, в тимчасово окупованій Василівці, 18 січня прогриміли вибухи. За попередніми даними, сталася "бавовна" на одному із складів окупантів.

Війна, 18.01.2023 18:55