Фото: "Суспільне"

Країни-учасниці саміту G20 виробили компромісне формулювання щодо вторгнення Росії в Україну, — Bloomberg

Країни-учасниці саміту G20 дійшли згоди з приводу формулювань щодо війни Росії проти України. Його ще мають погодити лідери "Великої двадцятки".

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що формулювання загалом схожі на ті, що були узгоджені на тогорічному саміті на Балі, Індонезія. Зустріч G20 на індонезійському Балі минула під знаком України, попри всі зусилля організаторів спрямувати обговорення на інші важливі для регіону та світу питання. 

Проте формулювання ще має бути схвалене лідерами G20, але тепер, коли дипломати країн дійшли згоди, це видається цілком імовірним. 

Нагадаємо, 9 вересня у столиці Індії Нью-Делі стартував 18-й саміт Групи двадцяти (G20) найбільших економік світу. Це вперше в історії G20 захід відбудеться саме в Індії та в Південній Азії загалом.

Саміт лідерів триватиме 9-10 вересня. Окрім учасників, індійська сторона запросила приєднатись до дискусій глав ще одинадцяти країн та одинадцяти міжнародних організацій, серед яких ООН, Світовий банк та Міжнародний валютний фонд. Серед лідерів, які беруть участь у саміті, президенти США Джо Байден і Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністри Великої Британії Ріші Сунак та Японії Фуміо Кішіда, канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Водночас лідер Китаю Сі Цзіньпін вперше не прибуде на цю зустріч, тому китайську делегацію очолює прем’єр-міністр Лі Цян. Також відсутнім буде і оголошений у розшук російський диктатор Володимир Путін. Москву представлятиме очільник МЗС Сергій Лавров.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.09.2023 10:20