Фото: motolko.help

Кремль намагається створити умови, щоб залучити до лав армії якомога більше добровольців, — ISW

Кремль намагається створити сприятливі умови для залучення добровольців до Збройних сил Росії. Хоча міноборони РФ не може забезпечити свої підрозділи навіть необхідним озброєнням. 

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, російський диктатор Путін підписав указ про обов'язкове державне страхування життя і здоров'я добровольців і мобілізованих, які беруть участь у війні проти України.

Водночас заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив про те, що міноборони Росії набрало понад 231 тисячу добровольців із січня по липень 2023 року. Він зазначив, що Росія має на меті зробити контрактну службу максимально престижною. Своєю чергою російська служба BBC повідомила, що скоріше за все, сюди враховані не тільки новобранці з-поміж цивільних, оскільки МО Росії набирає персонал з терористичного угруповання "Вагнера", а також призовники.

Крім того, експерти Інституту наголосили, що міноборони РФ не забезпечує свої підрозділи територіальної оборони, які діють на західному міжнародному кордоні країни. Так один із російських "військкорів" зауважив, що відомство не забезпечило бійців тероборони Бєлгородської та Курської областей бойовими кулеметами. Натомість їм запропонували мисливські рушниці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у російських колоніях почали масово вербувати засуджених жінок йти на війну в Україну. Самі ж жінки нібито охоче погоджуються воювати.

Також  повідомлялося, що Російська Федерація намагається вербувати громадян Казахстану для участі у війні проти України. У соціальних мережах активно публікуються матеріали, пов'язані з війною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.08.2023 07:32