Фото: report.az

Рашисти вербують казахстанців для участі у війні проти України

Російська Федерація намагається вербувати громадян Казахстану для участі у війні проти України. У соціальних мережах активно публікуються матеріали, пов'язані з війною.

Про це повідомляє прокуратура Костанайської області Казахстану.

"Останнім часом у соціальних мережах активно публікуються матеріали, пов'язані з війною РФ проти України. При цьому частина з них супроводжується запрошенням громадян Казахстану до участі у війні, провокаційними словами і явно неправдивою інформацією з ознаками образи національної честі та гідності громадян обох сторін", — пише прес-служба відомства.

У прокуратурі додали, що деякі користувачі соціальних мереж, зокрема громадяни Казахстану, публічно коментують події, що відбуваються, розміщують сепаратистські заклики щодо цілісності території країни.

"Крім того, в нашому регіоні були зареєстровані спроби вербування місцевих жителів на територію Російської Федерації для участі у збройному конфлікті на Україні", — додали у прокуратурі.

Силовики також нагадали, що громадянам Казахстану, які вирушать воювати проти України, може загрожувати покарання аж до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що має багато страхів. Найманці приватної військової компанії "Вагнера" — серед них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2023 22:41