Фото: uainfo.org

Чого боїться Залужний: головнокомандувач назвав свої головні страхи

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що має багато страхів. Найманці приватної військової компанії "Вагнера" — серед них. 

Про це Залужний розповів в інтерв’ю The Washington Post.

"У мене багато страхів, і "Вагнер" серед них. І вони не єдині. Якщо ми зараз почнемо про це говорити, у мене голова піде обертом… Наше завдання — підготуватися до найгірших і найбільш ймовірних сценаріїв. І ми намагатимемося мінімізувати наслідки того, що може бути", — сказав Валерій Залужний.
Залужний наголосив, що "вагнерівці" вже вийшли з лінії фронту після того, як місяць тому був захоплений Бахмут, тож на полі бою не відбулося помітних змін під час заколоту. "Ми не відчули, що їхній захист десь ослаб або щось таке"
, — заявив він.

Найгірший сценарій, який має розглядати Україна, — це можливе застосування Росією ядерної зброї. Проте Залужний зазначив, що це не зупинить українську армію від деокупації Запорізької атомної електростанції. 

"Ми робимо свою роботу. Усі ці сигнали чомусь надходять ззовні: "Бійтеся ядерного удару". То що, нам опустити руки?" — питає Залужний.

Також серед питань, які турбують Залужного щодня: коли західні партнери нададуть необхідну зброю Україні, зокрема більше боєприпасів і F-16?

Валерій Залужний сказав, що занепокоєння висловлює американському колезі Марку Міллі, якого він вважає другом. Кілька разів на тиждень вони розмовляють про український фронт, і ці розмови можуть тривати годинами:

"Він їх (занепокоєння, — ред.) абсолютно поділяє. І я думаю, що він може допомогти мені позбутися цих турбот. У нас домовленість: ми на зв’язку 24/7. Тому іноді я можу подзвонити й сказати: "Якщо я не отримаю 100 тисяч снарядів за тиждень, тисяча людей загине. Постав себе на моє місце", — додав головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, раніше Валерій Залужний заявив, що його дратують коментарі про те, що контрнаступ просувається повільними темпами.

Також заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що контрнаступ Збройних сил України йде за планом. Наші військові мають певні успіхи на деяких напрямках.

Додамо, військовослужбовці Національної гвардії України відбили чергову атаку ворога. Воїнам вдалося закріпилися на нових позиціях в Луганській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2023 22:27