Фото: Freepik

Кремль закриває для відвідувань Червону площу: що сталося

Федеральна служба охорони Росії попередила про закриття Червоної площі для відвідувачів на два тижні. Такі обмеження пов'язані із підготовкою до параду до 9 травня.

Про це повідомили російські ЗМІ.

Зауважимо, площу закриють із 27 квітня до 10 травня.

"У зв'язку з підготовкою та проведенням урочистих заходів, присвячених святкуванню 78-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, з 27 квітня по 10 травня 2023 року Червону площу буде закрито для відвідування", — повідомили у ФСО.

Відзначимо, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на парад на честь Дня Перемоги до Москви взагалі не приїжджав жоден іноземний лідер. У Кремлі стверджували, що гостей вирішили не кликати. Цьогоріч 9 травня в Москві буде присутній лише один іноземний лідер — президент Киргизстану Садир Жапаров. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков пояснив, що на парад до Москви міжнародні лідери не завітають, оскільки їх не кликали, бо "дата не кругла".

Нагадаємо, у російському Курську скасували парад до Дня перемоги. Повідомляють, що скасування параду пов'язане із безпековою ситуацією в області.

У тимчасово окупованому Криму цьогоріч теж не проводитимуть першотравневу демонстрацію, ходу "Безсмертний полк" та військовий парад 9 травня. Заходи скасували "з міркувань безпеки".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.04.2023 13:13