Колаж TrueUA

Кривава бійка за участі Дмитрука та Куницького у центрі Києва: що загрожує нардепам

У четвер, 5 жовтня, у центрі столиці, на вулиці Каземира Малевича, сталася бійка за участі народних депутатів — позафракційного Артема Дмитрука та представника фракції "Слуга народу" Олександра Куницького. За даними ЗМІ, вони побили чоловіка, який був працівником кол-центру. Після бійки постраждалий чоловік був доставлений до лікарні, де йому діагностували черепно-мозкову травму та перелом носа. 

Як повідомили джерела TrueUA у правоохоронних органах, силовики вже взялися за цю справу. Правоохоронці вивчили ситуацію й готують офіційну заяву. 

Справа на контролі Офісу генерального прокурора. Зокрема, у діях народних депутатів вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтями 122 та 296 Кримінального кодексу України.

Що загрожує нардепам

Якщо кримінальне провадження порушать і провину Дмитрука та Куницького доведуть, їм може загрожувати обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Деталі бійки за участі Дмитрука і Куницького

Бійка за участю Артема Дмитрука та Олександра Куницького сталася у центрі Києва 5 жовтня близько десятої ранку. Потерпілий у коментарі журналістам розповів, що Дмитрук і Куницький звинувачували його в аферах і вимагали гроші. За словами чоловіка, Куницький завалив його на землю, а Дмитрук — бив руками. Хлопцю викликали "швидку".

Пізніше в мережі також з’явилося відео самої бійки. На ньому нібито Дмитрук і Куницький підходять до хлопця, штовхають його, поводять себе агресивно та застосовують силу. Вони спершу притискають його до стіни, а потім втрьох падають на асфальт. Коли в конфлікт втручаються, Дмитрук все одно продовжує бити чоловіка.

Дмитрук у коментарі журналістам заявив, що хлопець на відео — підставна особа, і він нібито намагався спровокувати народних депутатів. За словами нардепа, його метою став мобільний телефон з інформацією. Крім того, Дмитрук заявив, що хлопець з ножем біг на нього.

"Він почав нам дуже погані слова говорити, матюкатися в наш бік, обзивати нас. І підходив усе ближче. Ми представилися, показали посвідчення народних депутатів, і мій колега Олександр почав його знімати на відео. Його це дуже обурило, він до нас підходив, махав руками та ногами. Після цього вихопив телефон із рук в Олександра, вкрав фактично, і почав із ним тікати", — розповів свою версію депутат Дмитрук.

За його словами, вони зіткнулися та разом упали на землю з цим ножем. Депутати начебто попросили в охорони, щоб вона викликала поліцію.

"Приїхала поліція, у цього хлопця забрали ніж. Ми написали заяву з приводу нападу на народних депутатів і те, що він забрав телефон і намагався з ним втекти. Я вважаю. що мета була саме забрати телефон Олександра з матеріалами, які ми зняли", — наголосив Дмитрук.

Однак, якщо судити за наявним відео, виглядає, що бійку ініціювали все ж народні депутати. Поліція зараз з’ясовує всі обставини події.

Нагадаємо, що 29 вересня джерела TrueUA у правоохоронних органах повідомляли, що у Приморському районі Одеси побили Артема Дмитрука. Легкі тілесні ушкодження завдав нардепу охоронець одного з торгових центрів міста. Дмитрук самостійно викликав поліцію та заявив, що удар йому завдали в плече та ребра. Від госпіталізації він відмовився.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.10.2023 09:55