Бійка в центрі Києва за участю нардепів. Скріншот з відео

Бійка у центрі Києва за участі нардепа Дмитрука: з’явилися нові деталі скандального інциденту (відео)

У центрі Києва сталася бійка за участю позафракційного депутата Артема Дмитрука та депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Куницького. Поліція проводить перевірку.

Побиття чоловіка відбулося близько 10-ї ранку. Потерпілий у коментарі журналістам розповів, що Дмитрук і Куницький звинувачували його в аферах і вимагали гроші. Як розповідає постраждалий, Куницький завалив його на землю, а Дмитрук — бив руками. Хлопцю викликали "швидку" та надали першу допомогу.

Пізніше в мережі також з’явилося відео самої бійки. На ньому нібито Дмитрук і Куницький підходять до хлопця, штовхають його, поводять себе агресивно та застосовують силу. Вони спершу притискають його до стіни, а потім втрьох падають на асфальт. Коли в конфлікт втручаються, Дмитрук все одно продовжує бити чоловіка.

У поліції повідомили, що бійка за участю Дмитрука та Куницького сталася біля однієї з офісних будівель на вулиці Казимира Малевича. Правоохоронці проводять перевірку.

Дмитрук у коментарі журналістам заявив, що хлопець на відео — підставна особа, і він нібито намагався спровокувати народних депутатів. За словами нардепа, його метою став мобільний телефон з інформацією. Крім того, Дмитрук заявив, що хлопець з ножем біг на нього.

"Він почав нам дуже погані слова говорити, матюкатися в наш бік, обзивати нас. І підходив усе ближче. Ми представилися, показали посвідчення народних депутатів, і мій колега Олександр почав його знімати на відео. Його це дуже обурило, він до нас підходив, махав руками та ногами. Після цього вихопив телефон із рук в Олександра, вкрав фактично, і почав із ним тікати", — розповів свою версію депутат Дмитрук.

За його словами, вони зіткнулися та разом упали на землю з цим ножем. Депутати начебто попросили в охорони, щоб вона викликала поліцію.

"Приїхала поліція, у цього хлопця забрали ніж. Ми написали заяву з приводу нападу на народних депутатів і те, що він забрав телефон і намагався з ним втекти. Я вважаю. що мета була саме забрати телефон Олександра з матеріалами, які ми зняли", — наголосив Дмитрук.

Однак, якщо судити за наявним відео, виглядає, що бійку ініціювали все ж народні депутати. Поліція зараз з’ясовує всі обставини події.

Скандали з Дмитруком

Артем Дмитрук став нардепом, вигравши вибори в окрузі №133 на Одещині. У 2021 році його вигнали з фракції "Слуга народу". За час політичної кар'єри він неодноразово втрапляв у скандали. Зокрема, Дмитрук був одним із "антивакцинаторів" у парламенті та заявляв, що не робитиме щеплення проти коронавірусу.

У січні 2022 року Артем Дмитрук влаштував бійку на засіданні земельної комісії Одеської міської ради. Він намагався прорватися на засідання, де розглядали відведення землі під санаторієм Держприкордонслужби "Аркадія". За допомогою групи підтримки він пройшов до зали на другому поверсі, де почав бігати по столах і ламати меблі. Тоді поліція повідомляла, що через дії нардепа травми різного ступеня тяжкості отримали кілька працівників міськради та муніципальної безпеки.

Під час повномасштабної війни він вимагав випустити всіх чоловіків з України, заявляючи, що "нічого страшного через це не буде". Крім цього, Дмитрук є давнім прибічником УПЦ МП. Він погрожував владі хресною ходою через боротьбу із підрозділом російської церкви в Україні.

Нагадаємо, що 29 вересня джерела TrueUA у правоохоронних органах повідомляли, що у Приморському районі Одеси побили Артема Дмитрука.Легкі тілесні ушкодження завдав нардепу охоронець одного з торгових центрів міста. Дмитрук самостійно викликав поліцію та заявив, що удар йому завдали в плече та ребра. Від госпіталізації він відмовився.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.10.2023 17:13