Ксенія Собчак оголосила про своє висунення на вибори президента

19 ЖОВТНЯ 2017 17:00

Ксенія Собчак офіційно оголосила про свій намір балотуватися на пост президента Росії в 2018 році.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на France 24.  

Телеведуча пояснила своє рішення тим, що вона вже 5 років разом з опозиціонерами і «десятками тисяч інших людей» виходить на мітинги і вимагає змін, проте ці зміни не відбуваються.   

«Злодії і корупціонери продовжують брехати, можновладці - красти», - заявила Собчак. За її словами, своєю участю в президентських виборах вона хоче повернути можливість проголосувати «проти усіх».   

«Ксенія Собчак - кандидат проти усіх», - заявила телеведуча.  

Про те, що Собчак може висунути свою кандидатуру в президенти, стало відомо на початку вересня. За даними ЗМІ, телеведуча балотуватиметься на пост глави держави з відома адміністрації Володимира Путіна.   

Сама Собчак відкинула домовленості з Кремлем. Опозиціонер Олексій Навальний, який також має намір брати участь у виборах президента, піддав телеведучу критиці, назвавши її «карикатурним ліберальним кандидатом».   

Собчак у відповідь звинуватила Навального в розколі опозиції, запропонувавши при цьому «об'єднати зусилля». У ефірі телеканалу «Дощ» Собчак визнала, що деякий «час назад» зустрічалася з Путіним.   

За словами телеведучої, ця зустріч не була пов'язана з виборами, проте Собчак повідомила Путіна про своє рішення. Журналістка стверджує, що президентові «не сподобався» її намір. Коментуючи реакцію Навального, Собчак заявила, що вона зніметься з виборів, якщо кандидатура опозиціонера буде зареєстрована.  

У партії «Єдина Росія», коментуючи намір Собчак, заявили, що «чим ширше буде палітра на президентських виборах, тим краще».   

У КПРФ вважають, що телеведуча «не суперник» для комуністів.   

На думку представника ЛДПР, участь Собчак у виборах президента перетворить голосування на шоу «Дом-3».   

Лідер партії ПАРНАС Михайло Касьянов назвав «нормальним» рішення журналістки балотуватися на пост глави держави.   

«Усі можуть висуватися», - додав Касьянов.  

Григорій Явлінський, лідер партії «Яблуко» заявив, що Собчак, на його думку, повторить долю бізнесмена Михайла Прохорова, який брав участь у виборах президента Росії в 2012 році.   

Засновник руху «Відкрита Росія» Михайло Ходорковський прокоментував висунення Ксенії Собчак на вибори президента словами:«В цьому щось є»!   

«Вона [Собчак] може допомогти зрозуміти людям суть «виборів без вибору», - заявив Ходорковський.

 

Політика, 19.10.2017 17:00