Фото: прес-служба МЗС України

Кулеба назвав п'ять кроків, які повинні здійснити країни Заходу у відповідь на російську агресію

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після чергової масованої ракетної атаки Росії чекає рішучих кроків від західних партнерів.

Про це посадовець написав у соцмережі Х.

"Путін посилює терор проти України. Сьогодні був завданий вже другий масований ракетний удар всього за чотири дні. Цивільна інфраструктура була пошкоджена, люди були поранені та вбиті, серед них діти", зазначив український міністр.

Він вказав, що країни Заходу наразі можуть здійснити п’ять кроків у відповідь на російську агресію, зокрема:

  1. Прискорити надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони та боєприпасів.
  2. Надати Україні бойові безпілотники всіх типів.
  3. Надати Україні ракети дальнього радіуса дії понад 300 км.
  4. Схвалити використання заморожених російських активів для допомоги Україні.
  5. Ізолювати російських дипломатів у відповідних столицях та міжнародних організаціях.

"Терористичний режим у Москві має усвідомити, що міжнародна спільнота не буде закривати очі на вбивства мирних жителів і руйнування цивільної інфраструктури в Україні", підкреслив Кулеба.

Додамо, що внаслідок ворожої атаки на Київ зафіксовано пошкодження та руйнування у дев'яти районах. Наразі відомо про двох загиблих та 43 постраждалих. У тому числі госпіталізовано дворічного хлопчика та його батьків, які отримали поранення через потрапляння уламків ракети у квартиру в Соломʼянському районі.

Також у Харкові в результаті ракетних ударів по центру міста загинула 91-річна жінка. Відомо про 44 постраждалих. Серед них — п'ятеро дітей: три хлопчики дев'яти років; дівчатка шести й 13 років.

Нагадаємо, у вівторок зранку, 2 січня, Повітряні сили Польщі разом з американськими союзниками підняли у небо чотири винищувачі F-16. Відповідне рішення було прийняте на тлі інтенсивного ракетного обстрілу України з боку Російської Федерації. За даними оборонного відомства Польщі, було зафіксовано інтенсивну активність дальньої авіації Росії, яка пов'язана з масованими атаками по території України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.01.2024 12:55