Фото: соцмережа X Дмитра Кулеби

Кулеба провів зустріч з главою МЗС Угорщини: чого очікує від перемовин

У середу, 3 квітня, глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба провів зустріч з угорським колегою Петером Сійярто. Сторони у Брюсселі обговорили кроки для покращення відносин між державами.

Про це у соцмережі X повідомив очільник українського відомства.

Кулеба наголосив, що його зустріч з Сійярто була тривалою. Водночас сторони погодилися, що за останні тижні було зроблено ряд кроків для подолання проблем у двосторонніх відносинах.

"У дусі цієї позитивної тенденції ми очікуємо більш конструктивних подій найближчими днями та тижнями", — написав Дмитро Кулеба.

Варто зазначити, що наприкінці січня до Ужгорода зі своєю командою прибув міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розпочали зустріч з угорською делегацією.

Як відомо, у грудні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погодився провести двосторонню зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Орбан заявив, що український гарант запропонував йому зустрітися ще на початку грудня.

Такі перемовини, якщо вони відбудуться, стануть першою офіційною двосторонньою зустріччю між двома лідерами з початку війни. Сьогоднішні переговори в Ужгороді є своєрідною предтечею зустрічі на найвищому українсько-угорському рівні.

Нагадаємо, заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква, коментуючи майбутні перемовини перших осіб сусідніх держав, заявив, що можливі переговори з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном можуть стосуватися широкого спектра двосторонніх відносин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2024 22:21