Фото: LB.ua

Кулеба вимагає ордер на арешт голови Червоного Хреста Білорусі за депортацію українських дітей

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на зізнання голови Червоного Хреста Білорусі Дмитра Шевцова про причетність до депортації українських дітей. Очільник відомства Дмитро Кулеба закликав Міжнародний кримінальний суд  видати ордер на арешт Шевцова.

Про це Дмитро Кулеба написав у Twitter.

"Я закликаю Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт Дмитра Шевцова, який публічно зізнався у злочині незаконної депортації дітей з окупованих територій України. Усі винні у викраденні українських дітей мають бути притягнуті до відповідальності", — написав він.

ордер на арешт шевцова

Скріншот з Twitter Дмитра Кулеби

Додамо, Шевцов приїжджав на окуповану частину Донбасу і там в коментарі журналістам сказав, що Білоруське товариство Червоного Хреста бере участь у вивезенні дітей із окупованих територій України до Білорусі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 14 травня повідомляв, що Росія незаконно вивезла з тимчасово окупованих територій України понад 19 тисяч дітей. За його словами, у захоплених регіонах перебувало щонайменше 200 тисяч українських дітей.

Згодом, у Центрі протидії дезінформації до Міжнародного дня захисту дітей проаналізували примусову депортацію та викрадення українських дітей Російською Федерацією. За висновками Центру, після початку повномасштабного вторгнення Росії діти стали фактично військовим трофеєм окупаційних військ, а Кремль почав використовувати їх виключно в пропагандистських цілях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2023 17:19