Фото: Дмитро Кулеба. Джерело: МЗС

Кулеба закликав Європу прискорити надання військової допомоги Україні

Україна потребує більшої кількості систем протиповітряної оборони, зокрема Patriot та SAMP/T. Західні країни повинні прискорити постачання Києву військової допомоги.

Про це під час засідання Ради міністрів закордонних справ Європейського союзу заявив очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що Україні потрібно більше систем ППО та постійне постачання ракет до них. Окрім цього, українські військові потребують артилерійських снарядів, гармати, самохідні артилерійські установки, ракети дальнього радіуса дії, безпілотники та системи радіоелектронної боротьби.

"Окремо наголосив на необхідності прискорення постачання військової допомоги, особливо ППО, нарощування виробництва оборонної промисловості. Ми можемо і повинні перемогти російську агресію на українській землі, щоб забезпечити довгостроковий мир і стабільність у всій Європі", — додав очільник МЗС.

За словами Кулеби, додаткове озброєння та дозвіл на удари західною зброєю по російській території мали велике значення для стабілізації ситуації на Харківщині. Він наголосив, що Україні потрібна зброя, яка не дозволить російським літакам наближатись до українського кордону, щоб скидати керовані авіабомби.

"Останні події на Харківщині вкотре демонструють, що українці здатні перемагати за наявності необхідних засобів. Маємо забезпечити, щоб російські літаки не могли підлітати на відстань, необхідну для застосування керованих авіабомб", — додав Кулеба.

Нагадаємо, 21 червня через атаки російських окупантів на об'єкти енергетичної інфраструктури України Сполучені Штати Америки вирішили визначити пріоритетною ціллю постачання ракет для систем протиповітряної оборони, зокрема Patriot. Зазначається, що відповідне рішення було прийнято після спілкування з українським урядом та оцінки потреб України в озброєннях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.06.2024 16:02