Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

У Вашингтоні пояснили, чому вважають пріоритетом постачання ракет для української ППО

Через атаки російських окупантів на об'єкти енергетичної інфраструктури України Сполучені Штати Америки вирішили визначити пріоритетною ціллю постачання ракет для систем протиповітряної оборони, зокрема Patriot. 

Про це заявив речник державного департаменту США Метью Міллер, пише "Європейська правда".

Він наголосив, що відповідне рішення було прийнято після спілкування з українським урядом та оцінки потреб України в озброєннях.

"Ми бачили, як російські військові атакують українські міста. Ми бачили, як вони націлюються на енергетичну інфраструктуру, даючи зрозуміти, що хочуть вимкнути світло і відключити тепло, коли повернеться зима. Тому нам стало зрозуміло, що ми повинні зробити щось для посилення спроможностей протиповітряної оборони України", — додав Міллер.

Посадовець зазначив, що Київ отримає додаткові системи ППО з усього світу для покращення протиповітряної оборони України, а також ракети до цих систем. 

За словами Міллера, рішення, яке прийняв президент США Джо Байден, полягає в тому, щоб переглянути постачання ракет для Patriot. Йдеться про їхнє постачання з інших країн. Це необхідно, зважаючи на гостру потребу, яку має Україна, і на гостру загрозу, з якою стикається держава. Українська ППО отримує те, що їй зараз потрібно для захисту від інтенсивних російських повітряних бомбардувань.

Нагадаємо, 20 червня у Румунії відбулося засідання Вищої ради оборони країни на чолі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом. На ньому було прийнято рішення про передачу Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Передача системи ППО Україні зроблена за умови, що Румунія продовжить переговори з союзниками, особливо зі Сполученими Штатами Америки, з метою отримання подібної або еквівалентної системи. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2024 01:33