Фото: Dmytro Kuleba/X

Кулеба запросив Парагвай взяти участь у Глобальному саміті миру

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у вівторок, 5 березня, провів перемовини зі своїм колегою із Парагваю Рубеном Раміресом Лескано та запросив його взяти участь у першому Глобальному саміті миру в Швейцарії.

У своєму дописі в соцмережі X очільник МЗС України розповів, що поінформував міністра закордонних справ Парагваю про те, як проходить підготовка до Глобального саміту миру.

"Під час моєї розмови з міністром закордонних справ Раміресом Лескано подякував Парагваю за послідовну двосторонню та міжнародну підтримку України, зокрема в ООН та ОАД. Я поінформував міністра Рубена Раміреса Лескано про підготовку до першого Глобального саміту миру у Швейцарії та запросив Парагвай взяти участь у ньому", — написав Кулеба.

До того ж сторони зосередилися на зміцненні двосторонньої співпраці та домовилися про проведення другого засідання міжурядової комісії цього року.

Зауважимо, міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс на Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй раніше заявив, що його країна планує організувати на прохання України Глобальний саміт миру. Точні терміни його проведення поки невідомі, але орієнтовно він відбудеться до літа 2024 року.

Нагадаємо, голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявляв, що, можливо, Україна запросить Росію на саміт миру. Проте це може відбутися лише на другій зустрічі.  Водночас перший Глобальний саміт миру пройде без країни-агресорки. Крім того, очільник ОП розповів, що Україна запросить на перший інавгураційний Саміт миру, який незабаром відбудеться у Швейцарії, понад 160 держав.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2024 17:00