Фото: Офіс президента

Єрмак допустив участь Росії у глобальному саміті миру, але є умова

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що, можливо, Україна запросить Росію на саміт миру. Проте це може відбутися лише на другій зустрічі. 

Відповідну заяву посадовець зробив під час форуму "Україна. Рік 2024".

"На другому саміті може бути така ситуація, що ми запросимо представників Російської Федерації, де їм буде представлений цей план на той випадок, якщо той, хто на цей момент представлятиме країну-агресора, захоче дійсно припинити цю війну і повернутися до справедливого миру", — сказав Єрмак.

Крім того, очільник ОП розповів, що Україна запросить на перший інавгураційний Саміт миру, який незабаром відбудеться у Швейцарії, понад 160 держав.

"Перший інавгураційний Саміт миру відбудеться найближчим часом у Швейцарії. На сьогодні запрошення підготовлені та будуть надіслані понад 160 країнам. Дуже потужно працює наша команда разом зі швейцарською командою для підготовки цієї великої міжнародної події", — зазначив Єрмак.

За словами посадовця, "дуже важливою є особиста зустріч лідерів, на якій буде зафіксовано те, про що ми говорили всі ці місяці на рівні послів, на рівні радників".

"Це дуже важливо: вони всі поважають нашу незалежність, всі поважають нашу територіальну цілісність у міжнародно визначених кордонах 1991 року, і вони всі поважають наш суверенітет. Усі вони готові долучитися в різних формах до того, щоб усе це було відновлено", — наголосив голова ОП.

Він також зауважив, що у межах першої зустрічі лідерів на основі Формули миру Зеленського буде розроблено спільний план протидій кризам російської війни проти України.

Нагадаємо, раніше Bloomberg повідомляв, що Україна у березні 2024 року має намір провести саміт лідерів країн. Проте його можуть перенести ще декілька місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.02.2024 14:55