Фото: МЗС

Кулеба зустрівся зі спецпредставником Китаю: що обговорювали дипломати

У середу, 17 травня, представник уряду Китаю Лі Хуей відвідав Україну з візитом та провів зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

За даними відомства, Лі відвідав Україну 16 та 17 травня за дорученням глави КНР Сі Цзіньпіна, яке той дав йому після телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським.

"Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання взаємодії України та Китаю як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій, а також шляхи припинення російської агресії", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ході перемовин Кулеба детально поінформував Лі Хуея про засади відновлення сталого і справедливого миру на основі поваги до суверенітету і територіальної цілісності України.

"Він наголосив, що Україна не сприймає жодних пропозицій, які передбачають втрату її територій або заморожування конфлікту",  зазначили у МЗС.

Крім того, очільник дипломатичного відомства України наголосив на важливості участі Китаю в реалізації Формули миру президента України, Чорноморської зернової ініціативи, забезпеченні ядерної безпеки та інших важливих міжнародних зусиль. Дипломати окремо обговорили довгострокову перспективу розвитку двосторонніх відносин між Україною та Китаєм і домовилися нарощувати діалог із ключових питань двостороннього та міжнародного порядку денного.

Нагадаємо, 26 квітня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном. Це сталось уперше з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Своєю чергою Сі Цзіньпін пообіцяв Володимиру Зеленському, що не постачатиме зброю Російській Федерації. Він також не буде підтримувати Росію іншими технологіями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.05.2023 19:51