Колаж: TrueUA

Чи допомагатиме Китай зброєю Росії: заява Зеленського

Лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін пообіцяв, що не постачатиме зброю Російській Федерації. Він також не буде підтримувати Росію іншими технологіями.

Таку заяву зробив глава держави Володимир Зеленський з представниками італійських ЗМІ.

"Ми розраховуємо, що Китай не буде постачальником зброї до РФ і не буде зброєю чи іншими технологіями підтримувати Росію", — заявив президент.

Зеленський також наголосив, що під час зустрічі з Сі Цзіньпінем, лідер КНР заявив, що його країна стоятиме осторонь процесу і не буде зброєю підтримувати РФ.

Нагадаємо, 26 квітня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном. Це сталось уперше з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Повідомлялось, що наприкінці березня Володимир Зеленський запросив главу Китаю Сі Цзіньпіна до України. Президент заявив, що вже понад рік контактів з лідером Китаю не було.

Відомо, що в середині березня глава Китаю Сі Цзіньпін перебував з триденним візитом у Москві. Одними з ключових тем перемовин лідера Китаю та Володимира Путіна були війна РФ проти України та китайський "мирний план".

Зазначимо, що недавно стався скандал за участі китайського посла у Франції. Так, Лу Шає в інтерв'ю одному із французьких телеканалів торкнувся конкретно українського, точніше, кримського питання, нагадавши, що колись півострів належав Росії. До того ж він заявив, що міжнародний статус колишніх радянських республік не є аж таким однозначним, як про це думають самі ці держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.05.2023 21:35