Фото: РИА Новости

Сі Цзіньпін не привітав Путіна з Днем Перемоги, — ЗМІ

Лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін не привітав російського диктатора Володимира Путіна з Днем Перемоги. Парад на Красній площі пройшов у вівторок, 9 травня

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними джерела, згадки про вітання глави Китаю на адресу Путіна відсутні на сайті МЗС та у національних ЗМІ Китаю.

Цікаво, що посольство Китаю у РФ, як і диппредставництво Росії в КНР, також не повідомляють про вітання. Немає про нього жодної інформації й на сайті Кремля і в російських пропагандистських медіа, які б обов'язково використали такий випадок для підтвердження міцної китайсько-російської дружби.

Варто відзначити, що у 2022 році Китай також не привітав Росію, проте до початку війни в Україні КНР неодноразово вітала Росію.

Нагадаємо, у вівторок, 9 травня, на Красній площі в Москві пройшов парад присвячений так званому Дню перемоги. У Кремлі запровадили серйозні заходи безпеки: військових на Красній площі озброїли антидроновими рушницями — зброєю, застосовується для знешкодження чужих БпЛА.

Повідомлялось, що цьогорічний парад у Москві, присвячений Дню Перемоги, став одним із найменших за кількістю військової техніки. На ньому не було ані сучасних танків, ані БМП, ані авіації.

Також російський диктатор Володимир Путін потрапив в курйозну ситуацію під час параду у Москві. "Грізний" диктатор злякався звуку барабана.

Варто відзначити, що на параді були присутні лідери Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану в заході на Червоній площі в Москві. Такою поведінкою учасники заходу на Червоній площі продемонстрували недружній крок щодо України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.05.2023 21:43