Колаж TrueUA

Зеленський вперше публічно запросив лідера Китаю Сі Цзіньпіна в Україну: що відомо

Володимир Зеленський запросив главу Китаю Сі Цзіньпіна до України. Президент заявив, що вже більше року контактів з лідером Китаю не було.

Про це Володимир Зеленський розповів в інтерв'ю Associated Press.

В Україні готові організувати зустріч главі Китаю.

"Ми готові бачити його тут. Я хочу поговорити з ним. Я контактував із ним перед повномасштабною війною. Але за весь цей рік, більше року, у нас не було контактів", - заявив Зеленський.

Журналісти пишуть, що Китай, економічно орієнтований і політично прихильний до Росії протягом багатьох десятиліть, надавав Путіну дипломатичне прикриття, займаючи нейтралітет у війні. Сі Цзіньпін відвідав Володимира Путіна в Росії минулого тижня, але Кремль не отримав бажаного від цього візиту. Тому через кілька днів російський диктатор оголосив, що розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі.

"Що це означає? Виходить, візит не пішов Росії на користь", - припустив Зеленський.

Нагадаємо, глава Китаю Сі Цзіньпін перебував з триденним візитом у Москві. Одними з ключових тем перемовин лідера Китаю та Володимира Путіна були війна РФ проти України та китайський "мирний план".

За даними ЗМІ, після візиту до РФ Сі Цзіньпін нібито проведе телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.03.2023 08:23