Фото: "Слово і діло"

Латвія віддає Україні усі свої гелікоптери

Латвія готується завершити передачу Україні усіх своїх вертольотів. Також країна продовжує тренувати українських солдатів та надавати боєприпаси, безпілотники.

Про це заявив прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш на міжнародній конференції з відновлення України в Лондоні. Глава уряду Латвії повідомив, що  його країна витратила понад 1,3% ВВП країни на всі види допомоги Україні, з яких понад 1% — лише на військові потреби.

"Отже, усі наші ракети "Стінгер" зараз в Україні. У нас є флот гелікоптерів, всі ці гелікоптери — останні зараз перефарбовуються, щоб бути придатними до використання і мати гарний вигляд — ми відправляємо в Україну", — повідомив Каріньш.

Він наголосив на необхідності повністю інтегрувати Україну в ЄС та НАТО. А для відбудови України мають бути використані усі заморожені російські активи. Також необхідно притягнути керівництво РФ до відповідальності за усі скоєні злочини.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки виділяють Україні 1,3 мільярда доларів фінансової допомоги. Вона буде спрямована на енергетичні та інфраструктурні потреби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 21.06.2023 15:33