Американський багатоцільовий швидкісний вертоліт вперше розкрутив гвинти

01 ЛЮТОГО 2019 18:11

Американські компанії Sikorsky і Boeing приступили до наземних випробувань перспективного багатоцільового швидкісного вертольоту SB>1 Defiant. Під час перших перевірок машина, закріплена тросами на землі, включила двигуни і розкрутила несучі гвинти. Перші перевірки визнані успішними.

Розробка SB>1 ведеться з 2015 року. У ній використані напрацювання, отримані під час розробки і випробувань демонстраторів швидкісних вертольотів X-2 і S-97 Raider.

Маса вертольоту становить 13,6 тони. Він зможе розвивати швидкість до 250 вузлів (463 кілометри на годину) і перевозити 12 чоловік десанту.

Наземні випробування окремих вузлів і агрегатів SB>1 проводилися з весни 2018 року. Зокрема, перевірки пройшло програмне забезпечення перспективного вертольоту, двигун, трансмісія, гідравлічна і паливна системи. Всі ці системи і вузли спершу випробовувалися окремо, а потім на лабораторному стенді.

У повністю зібраному вигляді перспективний швидкісний вертоліт проходить випробування вперше.

Як пише Flightglobal, розробникам необхідно провести випробування трансмісії вертольота протягом щонайменше 15 годин, після чого машина буде допущена до першого польоту. Імовірно, він відбудеться до весни 2019 року.

Вертоліт SB>1 буде представлений на тендер FVL, що проводиться Армією США. Демонстраційні польоти в рамках тендеру повинні початися в наступному році.

Технології, 01.02.2019 18:11