Фото: "Слово і діло"

США виділяють $1,3 млрд на відновлення України

Сполучені Штати Америки виділяють Україні 1,3 мільярда доларів фінансової допомоги. Вона буде спрямована на енергетичні та інфраструктурні потреби.

Про це сказав держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу на міжнародній конференції щодо відбудови України у Лондоні.

За його словами, США інвестують, зокрема інвестують 520 мільйонів доларів, щоб допомогти Україні модернізувати  її енергосистему.

"Поки Росія продовжує руйнувати, ми тут, щоб допомогти Україні відбудувати життя, відбудувати країну, відбудувати її майбутнє", — заявив Блінкен.

Він додав, що Сполучені Штати також виділять 657 мільйонів доларів США на допомогу в модернізації пунктів пропуску на кордоні України, її залізничних ліній, портів та іншої критичної інфраструктури.

"Ми спрямуємо додаткові 100 мільйонів доларів на оцифрування митних та інших систем України, щоб збільшити швидкість і подолати корупцію. І ми виділимо 35 мільйонів доларів на допомогу українським підприємствам і підприємцям через фінансування та страхування, що зменшує ризики для інвесторів в Україні", — сказав Блінкен.

Нагадаємо, Велика Британія оголосить про вагомий пакет фінансової підтримки для України. Він включає кредитні гарантії Світового банку на суму три мільярди доларів та двосторонню допомогу на 305 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 21.06.2023 12:59