Фото: slovoidilo.ua

Лавров зробив нову заяву про "мирні переговори": з ким планує домовлятися

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров знову заговорив про переговори щодо припинення війни. Він традиційно звинуватив США в агресії, яку РФ розпочала проти України.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Глава МЗС Росії заявив, що не проти переговорів. Мовляв, РФ давно була готова до такого діалогу.

"Ми ніколи не відмовлялися від того, щоб врегулювати проблеми, які виникли в результаті дій США та їх сателітів із накачування України зброєю для протистояння Росії, ми бачимо розуміння, яке зростає, того, що ці проблеми не можна узгодити тільки упершись в лінію зіткнення на Донбасі, як деякі хочуть заморозити цю лінію і далі почати думати, як бути надалі", — сказав Лавров.

За його словами, "припинити війну можливо тільки шляхом переговорів із західними країнами".

"Всі розуміють геополітичний характер того, що відбувається, і всі розуміють, що без вирішення головної геополітичної проблеми, яка полягає в прагненні Заходу зберегти свою гегемонію та диктувати всім і вся свою волю, жодні кризи ні в Україні, ні в інших частинах світу врегулювати неможливо", — додав глава МЗС РФ.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що для України й усього цивілізованого світу російський диктатор Володимир Путін зараз — терорист. Тому про жоден діалог не може бути й мови.

Також раніше повідомлялося, що російський диктатор Володимир Путін не захоче вести переговори у відповідь на успішний контрнаступ ЗСУ. Кремль не планує змінювати свої стратегічні цілі в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.05.2023 13:59