Фото: freepik.com

Лідирують торгівля та ІТ: в Україні у 2023 році зареєстрували понад 300 тисяч нових ФОПів

У 2023 році в Україні відкрилися понад 300 тисяч нових фізичних осіб підприємців (ФОПів). Також у нашій державі запрацювало 37 тисяч нових компаній.

Про це повідомила голова комітету з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

"Протягом минулого року в Україні зареєстрували понад 304 тисячі нових фізичних осіб-підприємців та 37 тисяч нових компаній", — написала вона у Telegram.

За її словами, це на 7% більше, ніж у 2021 році. Найпопулярнішими сферами серед нових ФОПів минулого року були:

  • роздрібна торгівля;
  • сфера IT;
  • надання інших індивідуальних послуг;
  • гуртова торгівля;
  • сфера діяльності із забезпечення стравами та напоями.

Київ виявився лідером за кількістю нових реєстрацій ФОП. У столиці відкрили 14,18% нових справ. Дніпропетровська (8.97%) та Львівська області (7.73%) посідають друге і третє місця за кількістю нових підприємців.

Інфографіка: "Опендатабот"

Інфографіка: "Опендатабот"

"Навіть не зважаючи на повномасштабну війну, українці продовжують показувати приклад стійкості та рішучості, не відступаючи від розвитку економіки України", — додала Шуляк.

Нагадаємо, раніше очільник фінансового комітету Ради Данило Гетманцев повідомив, що від 1 жовтня 2023 року для підприємців повертаються штрафи за відсутність касового апарату. 

До того ж від 1 серпня повернулися перевірки для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.01.2024 02:25