Фото: АрміяInform

Лікарні на окупованому Півдні забиті пораненими росіянами, — Центр нацспротиву

Росіяни не справляються із великою кількістю поранених військових. На тимчасово окупованих територіях України вони використовують цивільні медичні заклади.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

"Ворог використовує заклади охорони здоров’я на тимчасово окупованих територіях Півдня України для надання медичної допомоги пораненим військовим російсько-окупаційних військ", — йдеться у повідомленні.

При цьому тут практично не надають допомоги цивільним. Хоча загарбники дозволяють лікуватися невеликій кількості українців, аби використовувати їх як прикриття.

У ЦНС кажуть, що поранені російські військові перебувають у центральних районних лікарнях до повного або часткового одужання. Після цього їх переводять до медзакладів у Криму або на територію Росії.

Водночас в цих лікарнях практично не надаються послуги цивільному населення. Окупанти дозволяють обслуговувати обмеженій кількості мешканців, аби використовувати їх як прикриття.

Нагадаємо, раніше у Центрі національного спротиву повідомляли, що для масованих штурмів українських позицій російські загарбники використовують "гарматне м'ясо" з мобілізованих і в'язнів. У бій кадрові військовослужбовці Російської Федерації вступають лише тоді, коли є частковий успіх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 
Війна, 10.08.2023 10:36