Ліки на основі марихуани не приносять користі і навіть небезпечні при психічних недугах

30 ЖОВТНЯ 2019 09:59

Останнім часом засоби на основі марихуани просуваються в якості універсального рішення психічних проблем. Наприклад, не раз заявлялося, що рослинний наркотик зменшує тривожність, депресію, психоз. Але, передає Reuters, достовірних підтверджень цьому немає.

Нерідко до медичної марихуани вдаються особи з посттравматичним стресовим розладом, епілепсію, травмами головного мозку, синдромом гіперактивності, синдромом Туретта і різними психічними недугами.

Фахівці проаналізували 83 опублікованих і неопублікованих досліджень, що охоплюють дані близько 3000 чоловік в період з 1980 по 2018 рік.

Виявилося, фармацевтичний тетрагідроканнабінол (основний психоактивний інгредієнт марихуани), з або без каннабідіола, збільшував протягом психозу і не чинив значного впливу на результати для інших психічних захворювань, що піддавалися аналізу.

При цьому відзначалося збільшення числа людей з побічними ефектами внаслідок застосування засобів на основі марихуани і тих, хто через цих ефектів відмовилися від застосування засобу на основі марихуани.

Суспільство, 30.10.2019 09:59