Фото ілюстративне. Джерело: "Укренерго"

Лінію живлення Запорізької АЕС відновлено, — "Укренерго"

У п'ятницю, 23 серпня, надійність живлення Запорізької атомної електростанції відновлена ремонтними бригадами НЕК "Укренерго". Високовольтна повітряна лінія потужністю 330 кіловатів включена в роботу.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

У компанії нагадали, що внаслідок російських обстрілів попередньої доби одна з повітряних ліній, що живлять ЗАЕС, була пошкоджена та відключена дією захисту. Ремонтні бригади чекали дозволу військовослужбовців для того, щоб усунути пошкодження та включити лінію в роботу.

"Наразі ЗАЕС має змогу отримувати електроенергію як за основною, так і за резервною лініями. Надійність живлення атомної електростанції – на належному рівні завдяки роботі ремонтних бригад НЕК "Укренерго", — йдеться у повідомленні компанії.

Варто зауважити, що від початку російської окупації Запорізька АЕС вже пережила вісім повних блекаутів та один частковий — із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що безпечна ситуація довкола Запорізької атомної електростанції виникне лише за умови повернення об'єкта під контроль України. Росія використовує її для провокацій та обстрілів навколишніх громад.

Раніше "Енергоатом" повідомляв, що окупована російськими загарбниками Запорізька атомна електростанція знову опинилася на межі блекауту. Рашисти пошкодили важливу зовнішню повітряну лінію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2024 19:05