Фото: Telegram-канал Дмитра Лубінця

Лубінець через посередника з Катару отримав списки зниклих безвісти військових ЗСУ

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Катарі провів зустріч з державним міністром з питань міжнародного співробітництва в міністерстві закордонних справ країни Лолвою Рашид Аль Хатер. Основна тема розмови стосувалась українських військовополонених та зниклих безвісти бійців.

Про це омбудсмен повідомив у своєму Telegram-каналі.

Лубінець зазначив, що завдяки зусиллям основного посередника через Катар йому вдалося отримати списки зниклих безвісти військовослужбовців, а також листи українських військовополонених до своїх рідних та обговорити можливість прискорення процесу обміну військовополоненими. 

"До того ж вдалося напрацювати домовленості про надання допомоги цивільним, які опинилися у складній життєвій ситуації, зокрема сприяння відновленню особистих документів", — йдеться у повідомленні Лубінця.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини також висловив подяку Державі Катар за посередницькі зусилля у розв'язанні гуманітарних питань.

Нагадаємо, 18 жовтня Україна та Росія провели черговий обмін полоненими. Додому повернулися ще 95 захисників.

За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, особливість цього обміну в тому, що додому повернулися чимало українців, які отримали так звані "вироки" судової системи країни-агресорки та були "засуджені": 28 — до тривалих термінів, а 20 — до довічного ув’язнення.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський заявив, що позиції України посилюються. Саме тому на Батьківщину вдалося повернути більш як 90 українських захисників із російського полону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 13:02