Лукашенко бачить небезпеку у напрямку розвитку відносин Білорусі з Росією

14 СЕРПНЯ 2017 08:45

Білоруському президенту не подобається те, як російська сторона відновлює прикордонний контроль. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DT.UA.  

Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО розповів, що занепокоєний негативною динамікою розвитку відносин між Білоруссю і Росією.  

«У нас є велика перед суспільством заборгованість за договором про Союзну державу. Ми багато втратили на багатьох напрямах. Але найстрашніше полягає в тому, що за деякими питаннями ми допускаємо відкочування», - заявив ЛУКАШЕНКО.  

При цьому, він наголосив на відновленні прикордонних зон на білорусько-російському кордоні.  

«Ми пишалися тим, що у нас рівні права для росіян і білорусів. Сьогодні вже починаємо пустувати на кордоні, прикордонників росіяни вивели на кордон, митники починають поводитися незрозуміло як, блокують товари. Люди з третіх країн лише через міжнародні пункти пропуску - тобто недовіра вже є до нас. У цьому серйозна небезпека, ми починаємо відкочуватися», - сказав він.  

Нагадаємо, що нещодавно президент Росії Володимир ПУТІН вніс до Держдуми протокол до російсько-білоруської угоди щодо створення єдиної системи ППО.   

Його положеннями уточнюється понятійний апарат угоди, підписаної у 2009 році, а також вносяться зміни, що стосуються організаційно-штатної структури ЗС РФ і порядку застосування зброї і техніки черговими по протиповітряній обороні при спільному виконанні завдань.

 

Світ, 14.08.2017 08:45