На фото Ігор Сокол. Джерело: Вінницька обласна рада

Лукашенко несподівано звільнив посла Білорусі в Україні

Білоруського дипломата Ігоря Сокола звільнили з посади посла в Україні. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вже підписав відповідний указ.

Про це повідомляє пропагандистське видання БелТА.

За інформацією видання, було звільнено послів Білорусі в Україні та Естонії. Разом з Ігорем Соколом позбувся посади і В'ячеслав Качанов. Хто замінить звільнених поки не повідомляється.

Зазначимо, що Сокол разом з усіма співробітниками посольства Білорусі в Україні виїхав з країни ще у березні 2022 року після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Нагадаємо, раніше Центр національного спротиву попереджав, що ФСБ Росії та КДБ Білорусі досягнули домовленостей щодо проведення операції "під чужим прапором" проти одного з об’єктів на білоруській території. Потім організатори провокації звинуватять у всьому українську сторону.

В серпні Служба безпеки України виявила, що окупанти готували масштабну провокацію на Мозирському нафтопереробному заводі, прикриваючись найманцями ПВК "Вагнера". Тоді співробітники СБУ отримали розвідувальні дані, які свідчили про підготовку росіянами масштабної провокації теж "під чужим прапором" на цьому стратегічному об’єкті Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.10.2023 19:59