Фото: president.gov.by

Лукашенко потрапив до лікарні у критичному стані, — білоруський опозиціонер

Ще кілька днів тому білоруський диктатор Олександр Лукашенко їздив на поклон до російського терориста Володимира Путіна, а сьогодні вже з'явилися чутки, що його нібито госпіталізували. Вказується, що він нині перебуває у лікарні.

Про це повідомив колишній кандидат у президенти країни Валерій Цепкало у Twitter.

"За попередньою інформацією, яка підлягає подальшому підтвердженню, Лукашенка було доставлено до Центральної клінічної лікарні Москви після зустрічі з Путіним за зачиненими дверима. В цей час він все ще перебуває під наглядом лікарів. Для лікування його критичного стану мобілізовано провідних фахівців", — написав Цепкало.

Він додав, що були проведені процедури з очищення крові, стан Лукашенка визнано нетранспортабельним.

Чутки про хворобу Лукашенка: що відомо

Заяви про ймовірну хворобу у Лукашенка з'явилися кілька тижнів тому. ЗМІ повідомляли, що графік самопроголошеного президента Білорусі за останні дні різко змінився. Зокрема, він почав рідше з'являтися на публіці. Так, 9 травня Лукашенко був на параді у Москві (там у нього помітили пов'язку на руці), проте по його закінченні негайно повернувся в Мінськ, не чекаючи завершення всіх урочистостей. Вже у Мінську Лукашенко не виступив із традиційною промовою до Дня перемоги.

10 травня, наступного дня після інциденту в Москві, Лукашенко "привітав" на своїй офіційній інтернет-сторінці президента Азербайджану Ільхама Алієва з ювілеєм його покійного батька Гейдара. А ось 13 травня з'явилася інформація, що білоруського диктатора привезли в президентську клініку під Мінськом.

Білоруська опозиція через кілька днів після зникнення диктатора із публічного простору заявила, що той серйозно захворів. За словами представника кабінету з транзиту влади, колишнього міністра культури Білорусі Павла Латушка, Лукашенко страждає на інфекційно-алергічний міокардит. У самопроголошеного президента країни, мовляв, задишка, тахікардія та болі в серці.

15 травня Лукашенко нарешті з'явився перед камерами — принаймні, було опубліковане фото диктатора у центральному командному пункті ВПС. Виглядав "Бацька" і справді не дуже добре, що тільки підтвердило здогад про хворобу білоруського диктатора. На кадрах видно, що обличчя Лукашенка червоне, а ліва рука (на параді пов'язка була на правій руці) — перебинтована. Це може свідчити про те, що Лукашенко проходить курс крапельниць.

24 травня Лукашенко вирішив виправдатися з приводу своєї хвороби. Він заявив, що не мав нічого серйозного й навіть пригрозив, що з ним доведеться ще "мучитися довго". Він заявив, що нібито не мав можливості лікуватися через поїздки до Москви, Гродно та Гомеля, тому хвороба прогресувала.

"Якщо хтось думає, що я вмирати зібрався, заспокойтеся. Заспокойтеся. Це не більше, ніж пусті міркування в месенджерах і Telegram-каналах. Аденовірус чи що там було? Аденовірус. Нічого", — заявив Лукашенко під час наради з актуальних питань охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше ми писали, що очікує на Білорусь і Україну після смерті Лукашенка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.05.2023 23:09