Фото: Пул первого

Рідше з'являється на публіці: у Лукашенка запідозрили проблеми зі здоров'ям

Графік самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка за останні дні різко змінився. Зокрема, Лукашенко почав рідше з'являтися на публіці. 

Про це повідомило білоруське видання "Дзеркало".

Журналісти видання припускають, що Лукашенко має серйозні проблеми зі здоров'ям. Зазначається, що в Москві під час параду він не зміг пройти 300 метрів пішки, а в Мінську відмовився від виголошення традиційної промови. Після цього вже три дні немає жодної інформації про заходи за його участі, хоча зазвичай графік самопроголошеного президента Білорусі є досить стабільним.

"Аномалії в розпорядку білоруського політика якраз почалися в травні, ще до поїздки в Москву на День Перемоги. Наприклад, якщо взяти середу, четвер і п'ятницю минулого тижня (3, 4 і 5 травня), то на сайті Лукашенка є інформація лише про один публічний захід — вручення державних нагород заслуженим діячам різних сфер 5 травня. Зазначимо, що вже тоді привертав до себе увагу охриплий голос політика — при тому, що зазвичай Лукашенко без особливих проблем проводить багатогодинні зустрічі з журналістами",  йдеться у повідомленні.

Загалом, протягом цього місяця, якщо залишити за дужками заходи 9 травня, політик, судячи з його сайту, провів лише два публічні заходи: нараду з актуальних питань забезпечення безпеки та правопорядку та заходів щодо охорони держкордону і згадане вище вручення нагород.

Наразі прес-служба Лукашенка жодним чином не коментує стан здоров'я політика.

Нагадаємо, 2 травня Олександр Лукашенко збирав нараду "з актуальних питань забезпечення безпеки та правопорядку та заходів щодо охорони державного кордону". Він заявляв, що на білоруському кордоні відбуваються провокації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.05.2023 21:59