Фото: білоруські ЗМІ

Лукашенко визнав, що російська армія заходила в Україну через Білорусь

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко визнав, що частина російських військ на початку повномасштабної війни зайшла в Україну саме з території РБ. За його словами, такі дії армії РФ "мали певне значення".

Лукашенко сказав про це в інтерв'ю проросійській пропагандистці Діані Панченко.

"Так, з території Білорусі окремі частини перетнули кордон України", — заявив він.

Водночас він не зміг відповісти навіщо було російській армії починати вторгнення саме з північного напрямку. Тому сказав, що такі питання слід ставити українському президенту Володимиру Зеленському.

Додамо, у цьому ж інтервʼю Лукашенко заявив, що начебто росіяни вже досягли своєї мети у війні з Україною, а українці "більше не танцюватимуть під дудку американців і не будуть себе агресивно поводити щодо Росії".

А також порадив українському керівництву сісти за стіл переговорів з Російською Федерацією. Він переконаний: "Якщо Україна не припинить чинити опір, то перестане існувати як держава". За словами диктатора, ЗСУ нібито не впораються "з цією машиною", Росією, якій навіть "не треба наступати". 

Нагадаємо, Білорусь і надалі вивозитиме українських дітей із Донбасу. Самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка не стримуватиме навіть кримінальна відповідальність за такі дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2023 10:01