Фото: "Белта"

Лукашенко заявив, що Путін досяг цілей у війні в Україні

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знову у стилі пропаганди Кремля висловився про війну в Україні. Диктатор заявив, що начебто росіяни вже досягли своєї мети, а українці "більше не танцюватимуть під дудку американців і не будуть себе агресивно поводити щодо Росії".

Про це Лукашенко сказав в інтервʼю проросійській пропагандистці, колишній ведучій телеканалів кума президента Росії Віктора Медведчука Діані Панченко.

"Цілі СВО на сьогодні вже виконано. Україна ніколи не буде так агресивно поводитися щодо Росії після закінчення цієї війни, як це було до війни. Україна буде інша. По-перше, при владі будуть люди більш обережні, розумні, хитрі, якщо хочете. Розумні люди. Які розумітимуть, що сусіди від Бога, з ними треба вибудовувати стосунки", — сказав диктатор.

Він також зазначив, що українці "більше не будуть танцювати під дудку американців". Хоча, за словами Лукашенка, війна в Україні буде уроком і для Білорусі, і для Росії.

Додамо, у цьому ж інтервʼю Лукашенко радить українському керівництву сісти за стіл переговорів з Російською Федерацією. Він переконаний: "Якщо Україна не припинить чинити опір, то перестане існувати як держава".

За словами диктатора, ЗСУ нібито не впораються "з цією машиною", Росією, якій навіть "не треба наступати". Він говорить, що за час літнього контрнаступу Україна нібито "втратила 45 тисяч військовослужбовців загиблими та пораненими". Варто відзначити, що Лукашенко не повідомив, звідки він отримав дану статистику.

Нагадаємо, Білорусь і надалі вивозитиме українських дітей із Донбасу. Самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка не стримуватиме навіть кримінальна відповідальність за такі дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2023 09:20