Фото: Белта

"України як держави не буде": Лукашенко вкотре пригрозив Києву

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко радить українському керівництву сісти за стіл переговорів з Російською Федерацією. Він переконаний, якщо Україна не припинить чинити опір, то "перестане існувати як держава".

Про це він заявив в інтервʼю проросійській пропагандистці Діані Панченко. Лукашенко наголосив, що серед українських військових не залишилося ідеологічно мотивованих, а також підготовлених бійців, оскільки "вони вже загинули".

За словами диктатора, ЗСУ нібито не впораються "з цією машиною", Росією, якій навіть "не треба наступати". Він говорить, що за час літнього контрнаступу "Україна втратила 45 тисяч військовослужбовців загиблими та пораненими". Варто відзначити, що Лукашенко не повідомив, де він отримав дану статистику.

Лукашенко переконаний, що Росія "перемеле" живу силу та техніку ЗСУ, а потім західні країни захоплять територію України. Він також спробував переконати українців, що на них чекає поразка у війні.

"Якщо ви зараз не зупинитесь, це буде. Якщо ви не сядете за стіл переговорів. Росія пропонує це. Ви не хочете. Не хочете — не треба. Потуги Росії вистачить. І ніякий Захід вам щодо цього не допоможе", — додав Лукашенко.

Нагадаємо, Білорусь і надалі вивозитиме українських дітей із Донбасу. Самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка не стримуватиме навіть кримінальна відповідальність за такі дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2023 22:16