Фото: Портал президента Республіки Білорусь

Лукашенко кличе до Мінська Байдена, щоб поговорити з Путіним про "припинення війни" (відео)

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив президента США Джо Байдена до Мінська. Там, разом з Путіним, хоче поговорити, як "зупинити війну" в Україні.

Про це Лукашенко розповів під час прес-конференції, передає білоруське державне агентство БЕЛТА.

"А навіщо Байден їде до Польщі? Навіщо саме до Польщі? Але ми не паримося з цього приводу. Якщо у нього є бажання (ви йому передайте там по своїх каналах), ми його в Мінську готові прийняти і серйозно поговорити. Якщо він хоче миру в Україні. І навіть Путін підлетить до Мінська, і зустрінемося тут утрьох: два агресори і миролюбний президент. <…> І ось тут, у вашій присутності ми втрьох (я вам гарантую, що Володимир Путін сюди приїде) сядемо і вирішимо всю проблему. Усі проблеми вирішимо тут", — сказав Лукашенко.

Раніше білоруський диктатор заявляв, що готовий разом із росіянами воювати з території Білорусі проти України. Для цього на територію республіки має відбутися напад. За його словами, достатньо буде, навіть одного солдата. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський найближчим часом відвідає Польщу з офіційним візитом. Ймовірно, там відбудеться зустріч з президентом США Джо Байденом, який в ці дні також перебуватиме в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Політика, 16.02.2023 17:14