Лутковська: Обмін заручників «всіх на всіх» відбудеться лише після завершення війни

16 СІЧНЯ 2018 09:24

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська в інтерв'ю «Громадському» заявила, що заручників на Донбасі за формулою «всіх на всіх» обміняють лише у випадку завершення збройного конфлікту та відновлення контролю над лінією розмежування, передає Trueua.

«Коли омбудсмен, міжнародна місія, хто завгодно зможе проїхати по всіх місцях несвободи — формальних і неформальних. А неформальні, судячи з усього, існують. І сказати — так, на сьогодні заручників немає. Тоді я буду вважати пункт «всіх на всіх» виконаним», — наголосила Лутковська.

Також, вона повідомила, що процедура одночасного звільнення заручників на Донбасі перебуває у правовому полі України. «З точки зору українського законодавства — так, вона перебуває поки що в абсолютно правовому полі», — додала омбудсмен.

Нагадаємо, що 27 грудня на Донбасі відбувся обмін заручниками. В результаті на територію України повернулися 73 заручники; в свою чергу Україна передала на окуповану територію 233 людини. Згодом президент України Петро Порошенко заявив, що наступні перемовини щодо звільнення заручників відбудуться у середині січня.

Суспільство, 16.01.2018 09:24