Ляшко назвав професії, які будуть відстороняти від роботи без щеплення

01 ЖОВТНЯ 2021 10:16

МОЗ затвердив перелік професій, яким обов'язково треба мати щеплення від Covid-19. Про це заявив міністр Віктор Ляшко.

Пише BBC NEWS Україна, повідомляє TrueUA.

"В наказі чітко визначений перелік професій. Це всі освітяни, незалежно від закладів - дошкільні, школи, профтехучилища чи вузи. Також це працівники центральних органів виконавчої влади, міністерств і їхніх структурних підрозділів на місцях. І працівники місцевих державних адміністрацій - обласні, міські і районні", - заявив пан Ляшко.

"Або ти вакцинуєшся повним курсом і приходиш на роботу, або не вакцинуєшся і не приходиш на роботу", - додав міністр.

Він розповів, що невакциновані працівники будуть відсторонятись від роботи на період дії карантину без збереження плати, але збереженням місця роботи.

"Наказ МОЗ про це вже є і він пішов на погодження. Найближчим часом наказ піде в Мін'юст, його зареєструють і він почне діяти", - додав міністр.

За його словами, перші пріоритетні групи тих, хто вакцинувались на перших етапах, вже досягнули показників понад 80% охоплення - це медики, військові ЗСУ, структури МВС.

А от освітяни та держслужбовці ще не досягли такого результату охоплення.

Станом на 29 вересня, одну дозу вакцини від Covid-19 отримали 72% працівників освіти, двома дозами вакциновані - 42%.

При цьому хоча б однією дозою вакциновано 86% працівників екстреної медичної допомоги, 91% складу ЗСУ та 85% сил МВС.

Зараз з 14 тисяч шкіл України на дистанційному навчанні через відсутність вакцинації вчителів перебувають 2 тисячі шкіл.

В Україні другий місяць підряд зростає захворювання на коронавірус. За день реєструють понад 10 тисяч нових хворих, а помирає вже майже по 200 людей. 

Україна з 23 вересня перейшла у жовту зону. У всіх регіонах запрацювали нові правила карантину. Обмеження не застосовуються для вакцинованих людей.

Суспільство, 01.10.2021 10:16