Фото: unn.com

Майже недосяжні для української ППО: скільки "Кинджалів" залишилось у РФ

У Російської Федерації після останнього ракетного удару по Україні скоротилася кількість гіперзвукових "Кинджалів". На озброєнні країни-агресора їх залишилось 49 штук.

Про це розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Під час удару 9 березня противник завдав черговий масований ракетний удар по території України із застосуванням 63 крилатих ракет. З них 31 — це Х-101/555, 20 "Калібрів", шість одиниць Х-22 та 6 гіперзвукових "Кинджалів" — це 11 % від їх загальної кількості, на теперішній час у росіян залишилося 49 таких ракет", — сказав він.

Також Наєв повідомив, що було застосовано 16 зенітних керованих ракет комплексом С-300 та 8 БпЛА типу Shahed-131/136.

"Все це вкотре свідчить про потребу України у сучасних зенітно-ракетних комплексах. Але ті ракети, які ми можемо збивати наявними засобами, як бачите, вражаються. І ефективність ураження, навіть за змішаного масованого обстрілу, досить висока", — додав він.

Чому ракети "Кинджал" важко збити

Раніше у Повітряних силах пояснювали, що ракети "Кинджал" майже неможливо збити тими системами ППО, які має на озброєнні Україна. Все тому, що вони слідують по балістичній траєкторії й фактично падають на ціль з величезною швидкістю.

"Ми не збиваємо балістичні ракети. Зокрема, "Іскандер-М" — це балістичні ракети 9М723, які противник багато застосовував на початку війни. Фактично весь свій стратегічний запас "Іскандер-М" росіяни витратили на початку війни, тож згодом почали застосовувати застарілі комплекси "Точка-У". По Краматорському вокзалу, наприклад. Також, на жаль, немає можливості перехоплювати ракети РСЗВ, як от "Смерч. Також і гіперзвукову аеробалістичну ракету Х-47 "Кинджал", — пояснював речник повітряних сил Юрій Ігнат.

Нагадаємо, раніше Сергій Наєв заявив, що Російська Федерація намагалася змінити політичне керівництво нашої держави. Проте ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2023 12:15