Маккейн закликав Трампа надати Україні зброю для стримування Путіна

24 СЕРПНЯ 2017 10:18

Керівник комітету Сенату США зі збройних сил, 80-річний республіканець Джон МАККЕЙН рекомендував адміністрації президента Дональда ТРАМПА надати Україні летальну зброю для оборонних цілей. Відповідну заяву політик опублікував на своєму сайті у середу, 23 серпня, напередодні візиту міністра оборони США Джеймса МЕТТІСА до Києва, інформує TrueUA.

На думку республіканця, Сполучені Штати повинні підтримати таким чином Україну, щоб вона могла захистити «свою незалежність і територіальну цілісність» від «подальшої російської агресії». Маккейн вважає, що таким чином можна підвищити ціну, яку російський президент вимушений платити за цю агресію, пише DW.

Так Захід може підштовхнути Володимира ПУТІНА внести корективи у свої розрахунки, а також «чинити тиск на Росію задля повного дотримання мінських домовленостей», зазначає МАККЕЙН.

«Іншими словами, надання оборонних летальних озброєнь Україні не суперечить мирному вирішенню конфлікту. Це є ключовим фактором для його досягнення», - переконаний сенатор. Він запевняє, що такий крок США у цілому дозволить гарантувати більш стабільні умови в галузі безпеки, необхідні для досягнення миру в регіоні.

Нагадаємо, американські ЗМІ раніше повідомляли, що Пентагон уже просив Білий дім про дозвіл надати Україні високотехнологічну летальну зброю.

Політика, 24.08.2017 10:18