Макрон відхилив вимоги Джонсона

23 СЕРПНЯ 2019 11:19

Президент Франції Емануель Макрон в ході зустрічі в Парижі з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном назвав проект ірландського «Бекстопа» незамінним для угоди щодо BREXIT і закликав британського прем'єра якомога швидше викласти пропоновані їм альтернативи.

Крім того Макрон заявив, що переговори між Євросоюзом і Великобританією про умови її виходу не повинні ставити під сумнів цілісність загальноєвропейського ринку товарів і послуг, повідомляє Euro News.

Французький лідер торкнувся питання перебування Північної Ірландії у складі митного союзу ЄС і єдиного європейського ринку після BREXIT.

Французький президент також заявив, що його країна готова до будь-яких сценаріїв виходу Великобританії з Європейського союзу, в тому числі і без угоди, але він упевнений, що її майбутнє тісно пов'язане з Європою.

Сама зустріч, що відбулася в Єлисейському палаці, як повідомили в адміністрації французького президента, пройшла в конструктивному ключі. Макрон і Джонсон домовилися про те, що переговори  щодо BREXIT повинні тривати до кінця вересня.

Політика, 23.08.2019 11:19